Home » Coronamaatregelen

Coronamaatregelen

Onze actuele coronamaatregelen voor je samengevat

Laatst bijgewerkt: 15 december 2020

In een tijd waar menselijk contact zo ingewikkeld is, zijn we opgelucht dat de deuren van onze praktijken ditmaal open kunnen blijven. Ook de komende periode kun je met klachten, pijn of voor advies terecht bij de fysio- en ergotherapeut. Op afspraak en met de nodige voorzorgsmaatregelen, dat spreekt voor zich. De fitnesslessen worden wel tijdelijk stopgezet. Die kunnen we hopelijk in het nieuwe jaar weer oppakken. Hieronder vallen (groeps)lessen en trainingen zoals yoga, pilates etc. De stop geldt niet voor de trainingsprogramma’s waarvoor een verwijzing van een arts is afgegeven (denk aan COPD, etalagebenen).

Kom je naar een van onze praktijken? Neem dan even de tijd om onze actuele coronamaatregelen hieronder goed door te lezen. Voor jouw én onze gezondheid. Dank je wel! 

Draag een mondkapje

Vanaf 1 oktober dragen we in de gezamenlijke ruimtes en tijdens de individuele behandelingen een mondmasker voor jouw en onze gezondheid. Neem jij ook een mondkapje mee als je onze praktijk bezoekt? 

Daarnaast blijven de gangbare regels ook van kracht: kom alleen naar de praktijk als je klachtenvrij bent, houd 1,5 meter afstand en was/desinfecteer de handen bij binnenkomst. Zie voor het complete overzicht de opsomming hieronder. Train je in de oefenzaal? Dan mag het mondmasker daar af zolang je je aan de 1,5 meter afstand houdt.

Corona testbeleid en gevolgen voor je afspraak

Het RIVM stelt dat iedereen die corona-gerelateerde klachten heeft, zich dient te laten testen op het coronavirus. Zo kunnen indien nodig tijdig de juiste maatregelen getroffen worden om het virus niet verder te verspreiden. 

 • Bij corona-achtige klachten blijf je thuis en laat je je testen. Jouw afspraak zeg je af.

Klachten die kunnen wijzen op corona zijn neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, hoesten, plotseling verlies van reuk of smaak, verhoging, koorts en benauwdheid.

Heb je één of meerdere van deze klachten? Laat je testen en blijf thuis tot de testuitslag bekend is.

Heeft een huisgenoot deze klachten? Dan blijf je ook thuis tot de testuitslag van die persoon binnen is.

Lees meer over het testbeleid op de website van het RIVM.

 • Ben je getest, maar heb je géén corona? Maak een nieuwe afspraak via het secretariaat. T. (0546) 64 25 71

Als uit de test blijkt dat je op dit moment geen corona hebt, ben je weer welkom in onze praktijk. Maak een nieuwe afspraak via het secretariaat. Worden de klachten toch erger? Neem dan contact op met de huisarts.

 • Ben je positief getest op corona? Volg de adviezen van de GGD op en ga in thuisisolatie.

Als uit de test blijkt dat je wel corona hebt, dan blijven jij en jouw huisgenoten thuis. Je hoort van de GGD wat jij en de mensen om je heen moeten doen. Meer informatie over de leefregels thuis en wat je moet doen als je corona hebt vind je op de website van het RIVM. De GGD zal ook een bron- en contactonderzoek opstarten. 

Blijf je houden aan de algemeen geldende maatregelen!

Naast deze maatregelen blijven de eerdere maatregelen van toepassing. Blijf je hier goed aan houden om verdere verspreiding te voorkomen.

Draag een mondkapje, zowel in de gezamenlijke ruimten als tijdens de behandeling.

 • Heb je een afspraak, maar krijg je voor die tijd toch last van koorts, keelpijn, hoesten, niezen of andere verkoudheidsklachten? Bel af en kom niet naar de praktijk. Laat je testen bij de GGD.
 • Hebben huisgenoten deze klachten? Blijf dan ook thuis (en laat hen ook thuisblijven).
 • Kom zo mogelijk alleen of laat je brengen/halen.
 • Neem je eigen handdoek of laken mee.
 • Kom niet te vroeg (max. 5 minuten eerder).
 • Houd 1,5 meter afstand van iedereen in de praktijk, dus ook van de balie. Volg te alle tijde de looproutes.
 • Was na binnenkomst minimaal 20 seconden de handen met zeep.
 • Maak geen gebruik van de douches, toiletten, het koffie- of waterapparaat. Deze zijn afgesloten/uitgeschakeld.
 • Ga na afloop direct naar huis.

Alleen samen krijgen we corona onder controle. We vertrouwen op jullie medewerking en begrip. 

Meer weten?

Meer weten over de richtlijnen in de vestiging bij jou in de buurt of heb je andere vragen? Neem gerust contact op met jouw therapeut of het secretariaat : T (0546) 64 25 71